Пропускане към основното съдържание

Сидеров в синхрон с Петков – иска Уорлик да си ходи

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска отзоваване на посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик.

В писмо, изпратено до държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, Волен Сидеров информира за "непристойно поведение" на американския посланик Уорлик в България.

В писмото Волен Сидеров припомня за случилото се в заведение на 12 май. Сидеров излезе и с декларация от парламентарната трибуна по този повод.

По думите му, след като е предал на Уорлик папка със "сметка", направена от "Атака" за дължим наем за българските военни бази, посланикът го е заплашил с думите: "Аз ще те унищожа" и "САЩ ще те унищожи".

Сидеров е категоричен, че с поведението си Уорлик злепоставя САЩ.

"Според мен подобно поведение на дипломат и отправянето на заплахи е недопустимо и никъде по света никоя държава не би понесла който и да е чуждестранен посланик да се заканва по този арогантен начин на народен представител и председател на парламентарно представена партия, зад която стоят гласовете на 650 000 български граждани", пише Сидеров до Хилари Клинтън.
Той посочва, че е това е обида и накърняване на достойнството не на личността Волен Сидеров, а на българския парламент. 

"Не за първи път Негово превъзходителство си позволява да превишава правата си на дипломат и да се намесва по арогантен начин във вътрешните работи на една суверенна страна със 130-годишна история, понастоящем пълноправен член на Европейския съюз и на НАТО", пише още лидерът на "Атака". 

По-рано днес лидерът на „Атака“ заяви, че посланикът на САЩ бяга от срещи с него. 

„Откакто е тук, този човечец ходи да се среща с рокери, с кукери, участва в сериали и взима отношения за политически партии", коментира Сидеров. 

Бившият вътрешен министър пък заяви, че очаква съвсем скоро Джеймс Уорлик да бъде отзован, и за пореден път го нарече „наркоман“ и „лъжец“.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.