Пропускане към основното съдържание

Доган за Дал: Рядко съм се отвращавал така!

Остри критики срещу бившия си заместник Касим Дал отправи лидерът на ДПС Ахмед Доган. Това стана по време на възпоменателен митинг в Джебел.
Шефът на ДПС, който страни от медиите близо 2 г., посвети голяма част от изказването си на Дал:
"Рядко съм се отвращавал, но да гледаш някого, да го пазиш, да се грижиш за него, дори чадър да му правиш и той да тръгне без чувства за благодарност – изпитвам отвращение".
След това той се извини на симпатизантите си за грешката, че е вкарал във властта хора като него.
"Такива хора, които освен ясла, хазна, не виждат друго и като им вземеш играчката, яслата, почват партии да правят", заяви иронично Доган.
Нито веднъж в 9-минутното си изказване Доган не произнесе името на Касим Дал, а заяви, че "сред нас са се появили определени елементи, които искат да правят нови партии и да цепят ДПС".
Докато Доган говореше, Касим Дал и около 20 негови привърженици го наблюдаваха от съседни заведения.
Още при откриването на честванията, при речта на кмета на Джебел Бахри Юмер, няколко души, водени от друг изключен от ексдепутата от ДПС Корман Исмаилов вдигнаха плакат "Агенти и доносници на ДС – вън от ДПС".
За около минута те бяха изблъскани от площада с възгласи "У-у-у" и викове "предатели", произнесени на турски език. След краткия инцидент, броят на жандармеристите, охраняващи митинга, видимо се увеличи.
Без нас не може да се избере президент, каза още лидерът на ДПС.

Още по темата

Според него управлението на ГЕРБ е пълен провал.
"Ако загуби президентския вот, а това е почти сигурно, то ще има предсрочни парламентарни избори. Без нас не може да се избере президент и ще имаме много високи изисквания към профила на бъдещия кандидат", каза още лидерът на ДПС. И допълни, че прогнозата му за загуба на ГЕРБ е "предположение на базата обективна оценка".
Напусналите в началото на годината ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов са били видимо пияни на възпоменателния митинг в Джебел, е споделил кметът на Джебел Бахри Юмер.
По думите му Дал бил изпил две шишета с ракия и не успял да слезе от колата, с която дошъл на митинга.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.