Пропускане към основното съдържание

Владимира Янева участвала лично в сделките със „Софийски имоти”

Новият шеф на Софийския градски съд Владимира Янева е сключила лично сделките по покупката на двата имота от "Софийски имоти" с пълномощно от баща й - това пише Mediapool, позовавайки се на документи около сделката, с които медията съобщава, че разполага.
Съдия Янева е сключила от името на Яне Янев двете сделки на 17 май и 26 юни 2002 г.
Изпълнителният директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев, който 7 години по-късно ще се яви като подсъдим по дело, гледано от съдия Янева, също е изпратил упълномощен представител по двете сделки. Само месец преди това Янева е назначена за младши съдия в Софийския градски съд.
Като пълномощен представител на баща си съдия Янева купува имот в квартал Зона Б-5 от "Софийски имоти" на цена под данъчната му оценка. Имотът, който е записан в партидата на общинското дружество като "Магазин - помещение за химическо чистене" с площ 74.92 кв.м., е с данъчна оценка от 52 000 лева. Сделката обаче е изповядана на цена от 47 000 лева без ДДС, става ясно от документите.
Втората сделка на Яне Янев със "Софийски имоти", по която съдия Янева също е пълномощен представител, е за покупката на билетен център на ул. "Искър" 3, зад сградата на Министерски съвет. Помещението, което може да се използва за магазин в идеалния център на София, е с площ от 17.35 кв.м. и е оценено за 16 000 лева заедно със земята под него. Сделката е сключена за 17 500 лева без ДДС.

Източник dnes.bg
Ключови думи: Софийски имоти, Владимира Янева, новините днес

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.