Пропускане към основното съдържание

Изборите трябва да минат под мотото "Вън мутрите от властта", смята Татяна Дончева

Предстоящите кметски и президентски избори през есента трябва да минат под мотото "Вън мутрите от властта". Това заяви по Нова телевизия лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева. Според нея няма голямо значение дали Алексей Петров ще се кандидатира за президент. Тя обаче очаква Петров да заявява, че ще се яви на изборите, за да дразни Бойко Борисов.

Дончева прогнозира, че до есента много хора ще мразят ГЕРБ. Тя призова малките партии да се обединят на изборите, за да не участват в тях, следвайки олимпийския принцип.

"Сегашното управление е катастрофа", обобщи лидерът на "Движение 21". Дончева посочи, че след като вече толкова години е в законодателната власт, е готова да заема както президентския пост, така и креслото на кмет на София и премиер. Тя уточни, че през септември ще обяви за кой от тези постове ще се бори.

Татяна Дончева каза, че не познава новия шеф на ДАНС Константин Казаков, но била чувала, че е "изключителен мозък". Нейното мнение е, че начело на агенцията е назначен човек, който лесно може да бъде управляван от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Дончева изрази опасение, че в момент, когато ситуацията в арабския свят създава риск за страната, в ДАНС няма подготвени хора. "Управлението на ГЕРБ уволни 500 - 600 човека от ДАНС, сред които и последните грамотни. Сега там останаха млади и искащи да работят хора, които обаче няма от кого да бъда учени и посредствени натегачи", обобщи Дончева.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.