Пропускане към основното съдържание

Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик

Бившият вътрешен министър Румен Петков изпрати писмо до 19 американски сенатори и конгресмени. Поводът е отнемането на щатската му виза от администрацията на настоящия американски посланик в България Джеймс Уорлик.

През ноември миналата година след размяна на ноти между българското външно министерство и американската дипломатическа мисия у нас стана ясно, че визата на Петков за САЩ е анулирана”.

В писмото си Петков задава няколко въпроса:
Защо до момента посланикът на Съединените щати в България отказва да каже къде и какво разследване се води срещу него?

Дали Джейм Уорлик е пропагандирал пред български граждани узаконяването и продажбата на мека дрога?

Политика на САЩ ли е да подкрепя политически фигури, отказващи да обявят произхода на големи суми пари? Препратката в случая е към имотната декларация на вътрешния министър Цветан Цветанов. 
"Позволявам си да се обърна към Вас откровено, защото в САЩ имам много приятели и колеги, с които сме работили много добре в полза на двете държави", пише червеният депутат в писмото си до щатските политици. 

Към него Румен Петков предоставя документи от българските компетентни органи, че разследване срещу него в България не се води.
На въпроса каква реакция от страна на американските власти по отношение на посланик Уорлик очаква, депутатът беше категоричен: „Очаквам, че той ще е на продължителна командировка в Съединените щати. Ще му възложат да работи много активно с българската диаспора в САЩ, за да се минимизират щетите. Това е велика и могъща държава, те не могат да не си дават сметка какъв е ефектът от ежедневните прояви на господин Уорлик”, завърши Петков

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.