Пропускане към основното съдържание

През следващото денонощие ще продължи да нахлува студен въздух

През следващото денонощие от североизток с умерен и силен вятър в страната ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудее чувствително.
Това съобщиха от НИМХ-БАН. Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява сняг. Временни разкъсвания на облачността са възможни през деня над Североизточна България.
В сутрешните часове температурите ще са между минус 3 и 2 градуса, в повечето райони това ще са максималните за денонощието. 

Към 14 часа преобладаващите ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, но ще продължат да се понижават и минималните ще бъдат измерени във вечерните часове - между минус 7 и минус 2 градуса. В планините ще бъде твърде ветровито - със силен и бурен североизточен вятър. 

Ще застудее чувствително и по-високите части има условия за измръзване. Към 14 часа температурите на височина 1200 метра ще бъде около минус 8, а на 2000 метра - около минус 13, а по най-високите части около минус 20 градуса, но ще продължат да се понижават. Облачността ще е значителна, видимостта силно намалена и ще превалява слаб сняг. 
По старопланинските проходи ще има навявания. На 8 март времето ще е студено. Ще духа умерен, в Източна България до силен вятър от север-североизток. Облачността ще е променлива, често значителна и от време на време ще прехвърча слаб сняг. Минимални температури между минус 10 и минус 5, максимални между минус 3 и 2 градуса. На 9 март облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне, но в Източна България ще остане ветровито, а в крайните източни райони ще превалява сняг.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.