Пропускане към основното съдържание

Дал подхваща Facebook революция в ДПС

"Аз опитах да провокирам промяната по най-краткия път – отгоре - надолу. Не успях. Но не можеше да се очаква и друго – страхът на членовете на ЦС запази статуквото.
Предстоящите след няколко месеца местни избори и заплахата да не загубят креслата си, ги принуди да мълчат".
Това е част от обръщението на изгонения от ДПС дългогодишен зам.-председател на партията Касим Дал към негови поддръжници в социалната мрежа Facebook.
"Вашите съвети са изключително важни за следващите ни общи действия, чрез които ще победим Страха в нашето ДПС където сега няма дебат, не се приема другото, различното мнение.
Казвам не случайно нашето, защото макар и административно изключен от партията, аз съм неин учередител и за 26 години съм направил много за да не могат никакви партократи да ме изключат от сърцата на редовите членове и симпатизанти на ДПС", пише Дал до своите над 2 000 последователи в социалната мрежа.
Отлъченият от ДПС политик не пропусна да нападне и лидера на движението Ахмед Доган.
"Много, но явно не достатъчно, щом допуснахме прекрасните ни идеи за защитата на правата и свободите на всички български граждани от всички етноси, да се изродят и опошлят до меркантилните амбиции на самозабравилия се Председател и неговата подлизурска камарила.
Всички те в по-голямата си част и доносници и агенти на мракобесната част от тоталитарния режим в България – Държавна сигурност, формираха едно неприемливо за демократичните европейски традиции статукво, което ние мили приятели, сме длъжни да разрушим час по-скоро", зове в огненото си слово депутатът.
Дал е категоричен, че бъдещата промяна в ДПС ще промени и цялата политическа ситуация в страната.
"След всичко това, което изповядвам пред вас, дали все още някой ще твърди , че правя всичко това в полза на ГЕРБ или някоя друга партия? Нямам нищо общо с никого от тях и не участвам в ничии сценарий!",  категоричен е Касим Дал, който завършва революционно:
"Нека всеки от ръководството на партията около този, който „разпределяше порциите за финансиране в държавата” направи поне 1/100 от това което аз съм направил през годините за нашите гласоподаватели на централно и местно ниво и те никога не биха си и помислили за промяна на статуквото, но...за съжаление е друго и е време за действие!!! По-добре късно, отколкото никога!"

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.