Пропускане към основното съдържание

Кристалина Георгиева - най-влиятелната жена в BG

Еврокомисар Кристалина Георгиева беше обявена за най-влиятелната жена в България.
Награждаването е част от проекта „100-те най-влиятелни жени”, който се провежда за първи път у нас.

Първите 10 позиции в класацията са определени от специално подбрано мъжко жури, съставено от 10 влиятелни мъже, сред които министърът на външните работи Николай Младенов, председателят на СЕМ Георги Лозанов, банкерът Левон Хампарцумян, изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев, политологът Иван Кръстев и др.

В десятката освен Кристалина Георгиева са още: Цветелина Бориславова, председател на сдружение „Глобална България”, доскорошен акционер и председател на надзорния съвет на Сибанк.
На 3-то място – Йорданка Фандъкова - кмет на гр. София, следвана от Саша Безуханова - директор направление “Публична администрация” в “Хюлет-Пакнай-влиятелната женаард” за Централна и Източна Европа (4-та по влияние) и от Ирина Бокова – председател на ЮНЕСКО – на 5-то място.
На 6-та позиция е първият български еврокомисар Меглена Кунева. На 7-ма позиция - Даниела Доковска – адвокат, председател на Висшия адвокатски съвет. На 8-мо място журито класира една от най-добрите български тенисистки, стигала до топ 4 в световния тенис, създател на екологичния сайт и инциатива „Горичка” - Магдалена Малеева.
На 9-то място е Виолина Маринова – изпълнителен директор на банка ДСК и председател на управителния съвет на Асоциацията на банките в България

В топ 10 е и дългогодишната главна редакторка на в. „24 часа” - Венелина Гочева, сега вицепрезидент на борда на директорите на „Медийна група България Холдинг”.
До 50-о място влизат още журналистката Диляна Грозданова, Силва Зурлева, съдийката Нели Куцкова, великата Райна Кабаиванска, социоложката Румяна Бъчварова и други.

„100-те най-влиятелни жени” е втората годишна класация на в. „Пари”, след като в края на миналата година всекидневникът издаде „100-те най-богати българи”.


Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.