Пропускане към основното съдържание

Край с преговорите. Ще ги избием, зарече се Сейф ал Ислам

Либия подготвя широка военна офанзива за смазване на бунта и няма да се предаде дори ако западните сили се намесят в конфликта, заяви единият от синовете на Кадафи Сейф ал Ислам, цитиран от Ройтерс.

"Време е за освобождение. Време е за действия. Преминаваме в настъплени"е, заяви той.

Попитан дали правителството подготвя разширяване на военната си кампания, той отговори: "Времето изтече, сега е време за действия. Дадохме им две седмици (за преговори). Никога няма да се откажем, никога няма да се предадем. Това е нашата страна. Ще се бием тук, в Либия. Либийският народ никога няма да приветства НАТО, никога няма да приветстваме американците тук. Либия няма да се даде лесно, каза Сейф ал Ислам.

Французите и европейците трябва да говорят с либийския народ. Ако искат да поддържат бунтовниците, нека го направят, но ще загубят. Ние ще спечелим, каза той в интервюто, излъчено по телевизия ВВС.

По повод разискванията в НАТО и ЕС по либийската криза, Сейф ал Ислам каза: "Не се боим от американския флот, НАТО, Франция и Европа. Това е нашата страна. Ние живеем тук и тук ще умрем. Никога, никога няма да се предадем на тези терористи".
Кадафи син потвърди, че режимът планира да предаде днес тримата холандски военни, задържани на 27 февруари от правителствените сили при опит да евакуират европейски граждани, каза още синът на Кадафи.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.