Пропускане към основното съдържание

Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса без магистрали!

Приоритет на правителството са магистралите и културата. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Националния исторически музей при връчването на наградата на победителя в класацията „Чудесата на България”.
“Ако от изказванията на всички тази вечер вземем по едно изречение, може да се сглоби какви трябва да бъдат приоритетите на правителството – магистрали и култура. Това, което хората са правили преди нас и ще правят много след нас”, посочи примерът.
“Какъв туризъм, какви чудеса, като до всеки един от тези обекти, които участват в класацията, има два дни път с камили.  Ние ще строим магистрали  – “Тракия”, “Люлин”, “Марица”, “Струма”, “Хемус”, Русе, Шумен, Черноморието и Бургас, за да покажем тези уникални обекти”, отсече Борисов.
Десет милиона лева за топ 10 на чудесата в България отпусна в кампанията финансовият министър Симеон Дянков, които премиерът определи като нито много, нито малко.
За изплащането на парите кметствата, на чиито територии са чудесата, ще представят конкретни проекти за реставрация и консервация.
Министър-председателят Бойко Борисов връчи приза на победителя в класацията - Старинният Созопол с мощите на Йоан Кръстител. След Созопол класацията определи Перперикон и античния Несебър.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.