Пропускане към основното съдържание

Интриги в "Атака". Слухове за раздели

Ще намалее ли тежестта на „Атака” в парламента – около този въпрос от вчера се върти политическата интрига в Народното събрание. Според публикация в Mediapool четирима от депутатите на Волен Сидеров се готвят да напуснат парламентарната група. Към момента обаче се споменават три имена – Кирил Гумнеров, Валентин Николов, Огнян Пейчев.
Така групата на Сидеров може да се стопи от 20 на 17 души. Причината е подписана от всеки от тях гаранция в размер на 150 хиляди евро, с което подкрепя верността си към партия „Атака”.
Част от нарочените депутати не се появиха в парламента, за да изяснят колко сериозни са намеренията им да се разделят с Волен Сидеров. Самият председател на „Атака” също предпочете да пропусне срещата с журналистите в сградата на Народното събрание.
Кирил Гумнеров обясни пред Нова телевизия, че е подписал документа, като е смятал, че слага подписа си под декларация за лоялност, която впоследствие се оказала договор.
"Не дължа пари на партията, става въпрос за договори, които са сключени между офшорни фирми, взимали помежду си заеми и където ние фигурираме като гаранти по тях", обясни Гумнеров.
Той не знае точно колко хора в партията са слагали подпис под такъв документ, били над 30-40.
Никой от колегите на Гумнеров в парламентарната група не потвърди, че е подписвал такава декларация.
Стоян Иванов от „Атака” припомни, че подобни слухове се носят повече от година. След извършени проверки се оказа, че информацията не е вярна, допълни Иванов.
Според депутата определени хора имат интерес да подновят тази атака и насочи вниманието към десницата:„Мога да предположа например, че има някаква връзка с излезлите данни, интересни договори, подписани по времето на Костов за ТЕЦ „Марица-изток”.
Явор Нотев също отрече да е подписвал декларация за лоялност. Не му било известно също в групата на „Атака” да е повдиган въпросът за напускането на колегите му.
„Няма документи за напускане на парламентарната група. Няма заявления от хората, които се спрягат като евентуални „заподозрени”, каза Нотев.
Юристът не изключи зад информацията за свиването на състава на групата да стоят нечии интереси, но се въздържа да коментира чии.
Групата на „Атака” веднъж вече се сви в началото на декември миналата година. Тогава Камен Петков напусна колегите си и предпочете да остане независим депутат. Така от 21 верните на Волен Сидеров намаляха с един.
„Напуснах „Атака” заради безусловната подкрепа, която даде на ГЕРБ”, припомни с днешна дата Петков. Той също отрече да е каран да подписва договор за заем.
От ГЕРБ засега запазват мълчание по слуховете, които витаят около партньорите им от „Атака”. 
Самостоятелно хората на Бойко Борисов в парламента разполагат с 117 гласа. За да имат обикновено мнозинство при вземането на решения и гласуването в залата, им трябват 121 гласа.
„Атака” вече не е единствената алтернатива на управляващите, след като в началото на февруари шестима независими депутати, напуснали групите на РЗС и Синята коалиция, потвърдиха подкрепата си за ГЕРБ с декларация.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.