Пропускане към основното съдържание

Корекция на доходите може, но след анализ

Няма никаква възможност за намаляване на акциза за горивата, заяви финансовият министър Симеон Дянков.
Според него това е минимумът, който България трябва да изпълнява по предприсъединителната си програма. Имали сме най-ниския акциз в целия ЕС и той не бил причината за увеличаването на цените на горивата.
Корекция на доходите заради поскъпването на стоките в страната би могла да стане, но засега няма такъв анализ, добави още финансовият министър.
По думите му едва когато бъде направен анализ на ситуацията, могат да се водят разговори по темата.
Министър Симеон Дянков е поискал от Европейския съюз сравнителен анализ на цените на горивата у нас и в другите страни членки.
„Стойността на горивата се е увеличила за месец с около 30% заради проблемите в Близкия изток и е нормално това да дърпа цените нагоре”, коментира още Дянков.
По думите му въпросът е дали в България това става по-бързо отколкото в останалите страни от ЕС.
От началото на годината дизелът по бензиностанциите у нас е поскъпнал с около 40%. Само за последната седмица крайните цени на горивата са скочили с 20 ст. на литър.
Затова национален протест с леки автомобили срещу повишаващите се цени на горивата готвят за тази неделя от Българския съюз на товарните превозвачи.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.