Пропускане към основното съдържание

5 храни за повече настроение и креватно изпълнение

Храната, която консумираме, влияе върху нивата на хормоните, енергията и химията на мозъка ни. Като цяло, ако не се храним здравословно, това може да застраши и представянето ни в леглото. За да бъдем в добро настроение всекидневно, а и вечерта с любимия човек, предлагаме няколко храни, които биха помогнали... 

Бадеми 
Хранителните вещества и минералите, съдържащи се в бадемите, са: цинк, селен и витамин E. Те са важни за сексуалното здраве и репродукция при представителките на нежния пол. Витамин E е необходим за произвеждането на естроген и тестостерон. 
Бадемите  действат като стимулант на страстта, а също така и спомагат плодовитостта.

Черен шоколад
Всеки от нас се нуждае от: триптофан – аминокиселина, използвана от организма за синтезиране на серотонин, веществото на доброто настроение; и фенилетиламин – който отделя организма ни в моменти на щастие и силни емоции. 
Черният шоколад спомага за произвеждането и на двете вещества, благодарение на които се чувстваме по-добре. Кафявото лакомство отдавна се свързва с любовта и секса и славата му е напълно оправдана. 
С повишаване синтеза на серотонин в мозъка, се засилва и възбудата. Достатъчни за целта са 30 грама черен шоколад. Ако добавим и ядки, по-специално бадеми, полезният ефект ще е още по-голям.

Ягоди  
Витамин C е антиоксидант, който помага на тялото ни да се прочисти от токсините и намалява процеса на стареене. При мъжете този витамин поддържа сперматозоидите здрави и в изобилие. Освен това ягодите ни „карат“ да изглеждаме по-секси. Червеният цвят е познат като „разпалващ страстта“. 
Проучване от 2008 година показва, че мъжете намират дамите за по-привлекателни, когато носят червено, за разлика от случаите, когато са облечени в студени цветове, като синьо и зелено.

Люти чушки

Лютите чушки съдържат капсаицин. Това е вещество, което предизвиква отделянето на ендорфини в мозъка, а ендорфините създават чувството на еуфория. Лютите чушки спомагат също така и достигането до пълен оргазъм и потискат болката.

Стриди 
Стридите съдържат цинк. Минералът помага на тялото ни да произвежда тестостерон – важен хормон за регулирането на сексуалното желание и функция при двата пола.
Цинкът повишава сексуалната потентност при мъжете. При жените, тъй като е източник на естроген, прогестерон и поддържа стабилни нивата на тестостерона, помага за здравето на яйчниците.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.