Пропускане към основното съдържание

Приятел на Путин строи "дворец на джудото" за $100 млн.

В Санкт Петербург е одобрен проект за построяването на многофункционален спортен комплекс за тренировки и състезания по джудо.
Изграждането на "двореца на джудото" ще се ръководи от приятеля от детските години на премиера Владимир Путин - Аркадий Ротенберг, съобщи "РБК Daily".
Спортният комплекс ще струва до 100 милиона долара. Той ще бъде изграден на остров Бичий в Петроградския район на Санкт Петербург.
Предвидено е строителството да завърши през 2013 година.

Спортният комплекс ще се простира на площ от 27 000 квадратни метра, а разгърнатата му площ ще е 47 200 кв. метра. Цялата територия на острова е 44 000 квадратни метра.
В архитектурния проект са предвидени универсална зала за 1500 души, която може да се трансформира и използва за борба, баскетбол, волейбол и т.н., три състезателни и седем тренировъчни зали за джудо, 25-метров басейн и хотел за спортисти и треньори.
Предвидени са и яхт клуб с пристан за 40 плавателни съда, фитнес център със зала за художествена гимнастика, тенис кортове, паркинг и конюшня с покрити манежи.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.