Пропускане към основното съдържание

Строс-Кан жертва на заговор според французите

Болшинството французи смятат, че шефът на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан е жертва на заговор, съобщава Агенция Франс прес.
Според социологическо проучване, проведено по искане на френски медии, мнението за заговор срещу Строс-Кан, който е един от най-популярните политици в страната, споделят 57 %.
37 % от респондентите не считат шефа на МВФ за жертва на заговор. 11 % се въздържат от определено мнение.
Поддръжниците на версията за заговор са повечето от средите на социалистите. 70 % от привържениците на Социалистическата партия са убедени в невинността на Строс-Кан, а само 23 % не са убедени, че той е невинен.
57 % от респондентите считат, че видните представители на Социалистическата партия винаги са били достатъчно отговорни в поведението си, а 31 % смятат, че не е така.
Шефът на МВФ и френски политик Доминик Строс-Кан беше задържан в събота в Ню Йорк десет минути преди да отлети за Париж заради подадена жалба срещу него за сексуално посегатерлство от камерирека в хотел Sofitel.
В понеделник наказателният съд на нюйоркския район Манхатън остави Строс-Кан в затвора заради опасения, че оако бъде пуснат той ще се опита да избяга във Франция.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.