Пропускане към основното съдържание

Бойко Борисов си поиска втори мандат

Бойко Борисов си поиска втори мандат на изборите през 2013 г. и още 4 години да е премиер на страната, за да довърши започнатото.



"Трябва да се почне новият бюджетен период на ЕС, за да не се спрат проекти като магистрала "Тракия", поясни той мотива си да иска да остане във властта.

По думите му резултатите от Изборите 2 в 1 били знак, че правителството трябва да продължи да работи, и то сериозно.

"Хората видяха, че в тази криза успяваме да сложим парите в най-нужните места и оцениха, че имаме най-ниските данъци, оцениха, че свалихме дефицита, че дадохме пари в земеделието. Беше важно да имаме този вот на хората, за да довършим реформите", обяви Борисов пред bTV.

Що се отнася до упреците за провеждането на изборите, премиерът коментира, че при първия тур се е търсело спестяване от парите на данъкоплатеца, а на втория тур се е гласувало много бързо.

"Мисля, че в поне още няколко града можехме да спечелим", коментира той резултатите на ГЕРБ на местните избори.

"Шампанско да сте видели при нас? На другата сутрин в 10.00 часа бяхме в Министерски съвет. Сега трябва да се работи два пъти повече, защото времето минава бързо", аргументира се министър-председателят.

По думите му вчерашното заседание на МС за бюджета за догодина е било инфарктно.

"Вчера, като видяхме парите за следващата година, всички министри щяха да получат инфаркт, защото трябва да правим повече с по-малко пари", заяви Борисов.

"Във всички случаи през 2012 година ще имаме по-лош живот. Животът ще е по-лош за министрите. Когато имаш по-малко пари, по-малко неща може да направиш, но за хората ще бъде по-добър", надява се той.

Борисов обясни, че в Бюджет 2012 се увеличават средствата за здравеопазване, за образование, за култура. Намалени са обаче парите за МВР, за армията, за разузнаването, за ДАНС.

"Даваме с 50 милиона повече за образование, парите за здравеопазване са рекордни. По болниците заварихме огромни дългове, които поизчистихме, така че сега още повече ще се усетят парите, които ще имат", похвали се той.

Премиерът похвали и общините, като заяви, че те се справят все по-добре с проектите, затова държавата е отделила над половин милиард лева за кофинансиране.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.