Пропускане към основното съдържание

Игнатов срещу БАН - рунд пореден

В БАН се оплакват най-много от планирания бюджет, но дори в този му вид, той е с 60% по-висок от бюджета на Софийския университет, който е другият най-голям български образователен център. Това коментира пред журналисти в Пловдив просветният министър Сергей Игнатов.



Той допълни, че университетът с по-малко пари обезпечава разходите си, а в БАН "от години се изключва отоплението и спират жизнените функции".

По думите му това доказва, че има проблем в управлението и в БАН трябва да станат по-гъвкави и да се модернизират.

Игнатов е разговарял с учени от БАН, които мислят по позитивен начин.

"Там има хора, които "желаят да хванат нещата в ръце и да ги оправят", каза министърът.

Според него в Академията трябва да се направят съкращения на помощния персонал, чийто функции могат да се поемат от докторантите.

Иначе просветният министър е доволен, че парите за образование са увеличени с 171 милиона лева през следващата година.

В Пловдив той присъства на тържество, посветено на 50-та година от създаването на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.