Пропускане към основното съдържание

Цветанов се ожали за бюджета на МВР

Няма министър, който да е доволен от бюджета, призна вицепремиерът Цветан Цветанов.



МВР шефът каза, че е "доста недоволен" от бюджета на ведомството му за следващата година и припомни, че през 2009 година към МВР е преминало Министерството на извънредните ситуации.

"Бюджетът сумарно беше 1,25 млрд. лева, в последните години работим с милиард, сега говорим за намаляване със 7 милиона лева.

Намалението не е защото нямаме необходимост от тези средства, а във връзка с цялостната ситуация в страната. Имаше многоспекулации и много популизъм, хвърлен в публичното пространство по темата бюджет на МВР.

Винаги изхождаме от реалностите, в които се намира днес държавата", каза Цветанов пред БНТ.

Според него увеличаване на възрастта за пенсиониране в сектора сигурност, но запазване на обезщетенията при пенсиониране е компромисна мярка.

"Надявам се, че имаме пълно разбиране, защото това са възможностите на държавата. Без система за сигурност няма държава, няма демократични процеси, които трябва да продължат. Това, което направи българското правителство в сектор сигурност, е да предотвратим поръчковите убийства, контрабандата, отвличанията", каза той.

Цветанов заяви категорично, че няма предизборни договорки с никого, включително и с Кирил Рашков.

"Самият факт, че изборите бяха проведени без Кирил Рашков – мисля, че на всички им е ясно, че няма как да има подобни договорки. Дори не съм знаел в кои листи участват неговите синове", каза вътрешният министър.

Цветанов призова да се зададе въпросът как Рашков е стигнал до това, което е днес.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.