Пропускане към основното съдържание

"Наглеците" говорят, а ние плащаме!

"Московски, хубаво е да отидеш в парламента и по Дунав мост 2 оскъпяването, както за магистрала "Люлин", да го изложиш пред парламента, за да се знае, че този мост се оскъпява вследствие на предишното правителство".



Такава е заръката на премиера Бойко Борисов към транспортния министър по време на заседанието на последния Министерски съвет.

В края на октомври стана ясно, че проектът за втори мост над Дунав се оскъпява с около 27 милиона евро заради смяната на пилоните на моста от стоманени със стоманобетонни.

Сметката беше представена на Ивайло Московски от инженер-консултанта по проекта, а транспортният министър я обяви пред медиите, като не пропусна да подчертае, че това е свършено от предишното правителство.

Сумата ще бъде платена от резерв във финансовия меморандум на проекта, без да бъде натоварен допълнително държавният бюджет. Затова в сряда кабинетът удължи сроковете по заемите от Европейската иневстиционна банка, за да намери парите и да завърши Дунав мост 2 до края на 2012 г.

Тук стигаме и до заръката на премиера, който продължава с наставленията си към Московски да обясни на всеослушание, че предишните са виновни.
"Вследствие на некомпетентността им, на това че са го забавили, на това, че са допуснали да подпишат такъв договор, за който е било ясно, че няма как да бъде изпълнен", обяснява Борисов.

"Сиреч, пред парламента да се обясни всичко това, защото виждате, че минат няколко месеца и тези наглеци почват да говорят, че ние сме оскъпили магистрала "Люлин". По същия начин после ще бърборят и за Видин", продължава той.

Московски приглася: "Само сметката плащаме ние, оскъпена".

"Да, и затова ще отидеш в парламента и ще обясниш на всички депутати, че ние всъщност плащаме сметката, като почти всичко до този момент", наставлява премиерът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.