Пропускане към основното съдържание

Местан: Гафът "Бояна" е комичен инцидент!

Лютви Местан определи като комичен инцидент сагата в "Бояна" с обърканите домове на Борисов и Първанов.

"От това не могат да се вадят политически заключения", категоричен бе той и хвърли вината върху служителите на охраната от НСО.

След първия тур на изборите зам.-председателят на ДПС, отивайки в резиденция "Бояна" за среща с президента, се оказа ненадейно в хола на премиера. След изказването си пред bTV за случая, вчера Бойко Борисов се извини на Местан, като обясни, че с разказа си за грешката не е искал да притесни с нещо Лютви Местан.

Днес дясната ръка на Сокола каза, че все пак е провел срещата си с президента, макар и със закъснение заради неочакваното рандеву с Бойко Борисов.

Но именно защото е бил гост на Първанов и не е оторизиран да бъде негов говорител, не се чувства в състояние да представи съдържанието на разговора им. Това решение, по думите му, трябва да бъде на президента.

"И все пак трябва да подчертая няколко неща. И най-важното е, че между нас не се размени нито една дума, която да потвърждава внушението, че има някакъв проект между г-н Първанов и Движението за права и свободи", категоричен е Местан.

Колко гласа даде за Калфин ДПС?

Зам.-председателят на движението определи като спекулативни тезите, че участието на ДПС на втория тур на изборите е било по-сдържано, за да не се стигне до победа на Калфин, а и да обслужат интересите на Станишев, а не на Първанов.

Той посочи, че ДПС постига за своите партийни листи резултат от 316 хиляди гласа, което за местен вот е най-силното представяне на партията.

"Не може да очаквате една партия да мобилизира по-голям ресурс за кандидат за президент на друга политическа сила, отколкото за собствените си партийни листи. Ако гласовете, които сме дали за Калфин, са под 315 хиляди, тогава може би ще има основание за подобни внушения", каза Лютви Местан.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.