Пропускане към основното съдържание

Дянков: След 5,6 години българите ще са по-богати от гърците

Много лоша идея в много лош момент - така министърът на финансите Симеон Дянков определи идеята на гръцкия премиер Георгиос Папандреу за провеждането на референдум в страната за спасителния план на ЕС.



"Финансовите министри на Европа работихме много за този спасителен план. Тъкмо се бяха успокоили пазарите и сега след този ход на Папандреу пазарите полудяха", посочи Дянков в ефира на БНТ и допълни: „Много зле обмислен ход, типичен ход за социалист".

По думите му референдумът може да спаси Папандреу и правителството, но гръцкият народ ще страда и цяла Европа ще страда от това. В техния парламент се борят да покажат на германците, че на Гърция трябва да се помогне, отбеляза още финансовият ни министър.

Симеон Дянков поясни думите си от миналата седмица, когато в интервю за „Ди Велт", той призна, че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите "до известна степен са щастливи от нещастието на гърците".
По думите му години наред сме гледали към Гърция, че живеят много добре. Дянков припомни, че тази година пенсиите в страната паднаха с близо 40%.

"Гърците са живели близо 20 години извън възможностите си. След 5,6 години българите ще са по-богати от гърците", обяви вицепремиерът Дянков.

Гърците дълго ще страдат, докато ние ще живеем трудно, но след това ще бъдем по-добре от Гърция, убеден е Дянков. Вижте и румънците работят добре и ще бъдат след време по-добре от гърците, а те ще страдат още десетилетие, категоричен бе финансовият министър.
Той обаче посочи, че за нас е много по-добре, ако и Гърция и Румъния са по-добри икономики.

За бюджет 2012 Дянко изтъкна, че това е най-добрият бюджет, който сме имали. По думите му така считат и от Европа. „В него има достатъчно буфери", каза вицепремиерът.

Мислехме много как да го направим - ситуацията през лятото много се промени и влоши в Европа и затова направихме по-консервативен бюджет, отбеляза Дянков.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.