Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ са хранителната среда за вандалски актове!

БСП категорично осъжда взривовете пред офисите на РЗС и ДСБ, заяви на пресконференция лидерът на партията Сергей Станишев. 
Той отбеляза, че партиите са политически опоненти на левицата, но е недопустимо такива средства да се използват в обществения живот на България.
"Това е заплаха срещу демократичния ред в страната. Не за първи път се показва безсилието на вътрешния министър Цветан Цветанов да се справи с подобни заплахи”, заяви лидерът на БСП.

Той припомни за взрива пред вестник „Галерия”, който е „антиправителствен и антицветановски”. „Да сте чули да има разкрития от суперекипите на Цветан Цветанов?”, запита Станишев.

„Демонстрира се безсилието на вътрешния министър да установи конституционен ред и спокойствие. След последните шокиращи убийства този, който каза, че има спокойствие по улиците, има ли все още желание да се разхожда там?”, попита соцлидерът.

Той припомни, че през последните 20 години БСП също е била обект на агресия и нападения в офиси на партията.
По думите му ГЕРБ насаждат атмосфера на „война с всички” – и с опозиция, и с различни съсловни организации. „ГЕРБ са хранителната среда за подобни вандалски актове”, отсече Станишев.
Това е най-лошият доклад на Европейската комисия, който България получава в последните 3 години, каза Станишев във връзка с окончателния мониторингов доклад на ЕК за вътрешния ред и правосъдието, който се очаква да излезе официално утре.
Според него управляващите са подходили с жалби и умолявания към ЕК да свалят най-острите текстове с мотива, че правителството би паднало, ако се приеме първоначалният вариант на доклада.
В документа пишело, че едва през 2012 г. ЕК ще каже каква е перспективата и мнението за развитието на този мониторингов механизъм и това е много тежък удар върху правителството.
По думите на Станишев въпреки постоянните полицейски акции цялостните резултати трябва да се повишат значително. „Шумните акции без доказателства не дават резултат”, коментира той.
В доклада обширно се коментирали две висши назначения в съдебната система – това на Върховния административен съд и на Софийския градски съд. „Те бяха извършени под личния натиск на вътрешния министър Цветан Цветанов”, смята Станишев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.