Пропускане към основното съдържание

По 900 лева на месец харчат депутати за бензин

Повечето депутати получават средно по около 900 лева на месец за пътуванията си с личните си автомобили и тези разходи не се доказват по никакъв начин. Това сочи специална справка от парламента, изготвена по искане на bTV.
В гаража на Народното събрание в момента има над 60 служебни депутатски коли. Много от депутатите обаче предпочитат да се качат на личните си возила, за да се срещнат с избирателите си.
Тази практика се толерира от парламента и така някои от тях получават до 8200 лева годишно, за да пътуват до по-отдалечените райони. Оказва се обаче, че никой не им иска фактури.
През изминалите три месеца общо 182-ма депутати са ходили до избирателните си райони. През юни на народните представители са изплатени над 163 хиляди лева за срещи със симпатизанти. Близо 105 хиляди лева са отишли за бензин.
Счетоводството на парламента обаче не съхранява и не обобщава информацията за това колко километра са пропътували депутатите с личните си коли, както и за изразходваното от тях гориво. 
Антон Кутев от БСП например често пътува с личната си кола до избирателния си район - Силистра. За гориво на месец получава средно около 700 лева. Той отчита изминатите стотици километри с декларация, в която сам вписва дестинацията и навъртения километраж, и не представя фактура за налетия бензин.
„Оттук нататък ще започна да си събирам всички фактури за бензин, за всеки случай, за да няма проблем”, заяви Кутев пред bTV.
И други депутати признават, че досега не са отчитали парите си за бензин. Сред тях са независимият Димитър Колев и заместник-председателят на НС Павел Шопов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.