Пропускане към основното съдържание

Найденов скръндза – вдигнал заплатите с лев и 39

Земеделският министър Мирослав Найденов опроверга информацията, публикувана в сайта на Министерския съвет, че е увеличил заплатите на служителите си с цели 36% .
"Искам категорично да опровергая това съобщение. Истинското увеличение е едва 0,14%, или е 1,39 лв.", обясни той.
Вчера на сайта на МС бе качена статистиката за заплатите на чиновниците по министерства в Доклада за състоянието на администрацията през 2010 г.
Оттам стана ясно, че най-осезаемият скок е в (МЗХ), там заплатите скочили с внушителните 36% за година – от 777,02 лв. през 2009 г. на 1056,60 лв.
От същия доклад разбрахме още, че "отличници" са и Тотю Младенов, и Росен Плевнелиев, които са увеличили заплатите на своите подчинени с 26,1% и 25,8% съответно.
Така средната заплата в министерствата е 937,15 лв, което е увеличение със 7% спрямо 2009 г.
"Помолих и премиера този, който е допуснал тази техническа грешка, да си поеме отговорността, защото от сутринта на моите служители обяснявам къде са тези 36%", обяви днес на пресконференция Мирослав Найденов.

"Данните за заплатите в МЗХ са подадени коректно от ведомството, но не са интерпретирани правилно във финансовото министерство", категоричен бе той.
По думите му средната заплата в администрацията на министерството е 780 лв.
"Нещо повече – ние сме отличните по административна реформа с най-големи съкращения", подчерта още Найденов.
Само служителите, които работят с европейски средства, вземат двойни заплати, уточни земеделец №1.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.