Пропускане към основното съдържание

Цветанов: Всичко, което съм направил през живота си е било прозрачно

Няма друг български гражданин, чиято проверка за имотно състояние да е минала толкова прозрачно, заяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов в интервю за TV7. Той прикани всеки, който се интересува от имотите и активите му да отвори сайта на НАП и да направи справка за тях.

Всичко, което правим е с цел да защитим обществото и да работим с евроатлантическите партньори, каза още той и подчерта: "Аз съм убеден, че ще дойде време, в което това ще бъде оценено".

Цветанов коментира ултиматума на Иван Костов за разкриване на отговорните за експлозиите пред офисите на ДСБ и РЗС като опит за реанимация или влизане в политиката. Според него почерка при подготовката и извършването на двете "взривчета" (по израза на вътрешния министър - бел.р.) е идентичен. 

Преди началото на интервюто водещият Николай Бареков обяви, че участието на министъра е било уговорено преди експлозиите в понеделник. Темата на разговора, съобщи той, трябваше да бъде историята на българският преход през погледа на един вътрешен министър, които имаше смелостта да посегне на най-високите етажи на организираната престъпност.

Според Цветанов проблемът на делото "Октопод", по което е обвиняем Алексей Петров, е възможността за законово протакване на съдебните процедури. Повече от половината от времето, през което то тече, има отлагания заради адвокатски номера, заяви той. По думите на вътрешния министър делото е стояло не повече от пет месеца в следствието от общо година и половина от началото му.

Водещият изрази мнение, че половината преса в България е поръчкова и не става за нищо, но подчерта, че 99 процента от хората по форумите нямат никакво съмнение, че Трактора е сложил бомбите пред партийните централи. На върха на отвличанията Лев Инс пусна застраховка срещу отвличанията, припомни Бареков и каза на министъра, че според него Алексей Петров се "бъзика" с него.

Държавата не може да си позволи някой да се бъзика с нея, отговори министърът, дори и той да се нарича и Трактора. Алексей Петров не бърза делото срещу него да влезе в съда, повтори тезата си Цветанов. Заради сериозното му влияние, днес са много малко хората, които могат да свидетелстват срещу него и да разкажат какво са преживяли, продължи той.

Водещият изрази и мнение, че лидерът на РЗС Яне Янев е бил употребен и че животът му е в потенциална опасност. Ако бъде застрелян известен политик, напр. Яне Янев или знаков журналист, продължи Бареков с уговорката, че не дава съвети, тогава истерията в обществото би била пълна. Така, според него, хората, които са поръчали вчерашния взрив, биха постигнали по-убедително целите си.
Политическите партии са тези, които толерираха престъпните фигури по време на прехода, каза още вътрешният министър. Според него политиците не са обръщали внимание на престъпността, защото и те са се ползвали от натрупаните облагите през годините. По думите на Цветанов той е изключително неудобен на онези, които 20 години са генерирали престъпност и паричен ресурс от нея.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.