Пропускане към основното съдържание

Внасят вота на недоверие към кабинета "Борисов"

БСП и ДПС ще внесат по обед в НС третия вот на недоверие към кабинета "Борисов".
Вотът е заради провала на правителството в сектор сигурност - за провала на политиката в областта на вътрешната сигурност и обществения ред, проваленото членство в Шенген, полицейщината и нарушаването на фундаментални човешки права.
Сините и РЗС вече декларираха, че ще го подкрепят, независимо че не не подписаха под него.
"Атака" също има критики към вътрешния министър Цветан Цветанов, но лидерът й Волен Сидеров категорично обяви, че неговите хора няма да го подкрепят и да застанат заедно до Станишев и Доган.
За момента няма яснота как ще гласуват независимите – все отцепници от РЗС и "Атака".
Премиерът Бойко Борисов обяви преди седмица, че няма да присъства на дебатите по вота.
"Няма да ходя в парламента да им слушам политиканстването", отсече тогава той.
"Няма да отида, защото няма отговорна политическа класа", посочи още Борисов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.