Пропускане към основното съдържание

ДПС се оплака в Турция, че изселниците няма да могат да гласуват на местните избори

ДПС се оплака в Турция, че изселниците няма да могат да гласуват на местните избори
Представители на делегация на ДПС в Турция са коментирали пред турския вицепремиер Бекир Боздаг, че изселниците там нямат право да гласуват на предстоящите в България местни избори  заради промени в Избирателния кодекс. Това се казва в прессъобщение на партията.
В началото на юни с промени в Изборния кодекс парламентът въведе правилото за т.нар. уседналост на избирателите, според което хората, които са се пререгистрирали в друга община до 23 юни, ще могат да гласуват по новия си адрес на местните избори наесен.

Делегацията в Анкара е водена от зам.-председателя на партията Рушен Риза, а в състава й са били кметът на община Джебел и областен председател на ДПС-Кърджали Бахри Юмер, представителят на ДПС за Турция Исмет Исмаил и Салиха Емин,главен експерт към ЦС на ДПС.

Вицепремиерът Боздаг, с когото са се срещнали, отговаря в новото правителство за Държавната агенция за връзка с турските граждани в чужбина и родствените общности и за Дирекцията за управление на религиозните дела.
Риза запознал турския вицепремиер с дейността на Движението за права и свободи и изтъкнал ролята и значението на партията в българския обществен и политически живот. Обсъдени са и  турско-българските взаимоотношения в областта на икономиката, културата и образованието, се казва в съобщението.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.