Пропускане към основното съдържание

Да си въоръжим децата. Това ли ни остава?

Яна беше изключително добър човек, весела, лъчезарна, жизнерадостна, "истински борец за правда". Това казаха на пресконференция роднини и приятели на убитото в Борисовата градина момиче.
"Може би единственият й недостатък беше, че обичаше да казва истината в очите. Гордеем се с нея", каза през сълзи бащата Явор.
"Да си въоръжаваме децата. Това ли ни остава?", попита той. За последно баща й се чул с нея по телефона на 8 юли. На следващия ден го извикали в полицията в Козлодуй, за да му кажат за случилото се.
Шествие в памет на Яна Кръстева тръгва тази вечер в 19,30 ч. от езерото "Ариана".
По данни на СДВР часове преди смъртта си 28-годишната Яна е била с приятели в заведението "Маймунарника" в Борисовата градина, откъдето се чувал концертът от Sofia Rocks на стадион  "Българска армия".
Идеята за шествието е хрумнала спонтанно на приятелите на загиналото момиче, които призовават всички съпричастни към случилото се да запалят свещ в памет на Яна Кръстева.
Яна особено много е обичала децата. Последната й работа е била да изработва дървени играчки за най-малките в софийски мол. 
Най-близките й упрекнаха медии, че са описали Яна като клошарка.
Мечтаела да изучава философия и мечтата й се е сбъднала. Часове преди да намери смъртта си, младото момиче е празнувало приемането си в университета като студентка по философия.
"Яна обичаше да живее и да кара хората да се усмихват, понякога плачеше на лицемерието на хората", сподели на пресконференцията приятелка на убитото момиче.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.