Пропускане към основното съдържание

Дянков обеща по-добра 2012-та година

"Успяхме да излезем от кризата без да вземаме външни заеми, без да вдигаме данъци и без да влизаме в големи дефицити, което обяснява защо бе покачен кредитният ни рейтинг." Това заяви финансовият министър Симеон Дянков при откриването на реконструкцията на ЛОТ 8А при пътен възел "Петолъчката".

Дянков изтъкна, че само още три страни от ЕС – Швеция, Финландия и Естония, са минали по този начин през кризата.

"Износът през първата половина на годината се увеличи с над 52%, добре се развива селското стопанство, както и инфраструктурата в страната, остава да подобрим вътрешното потребление на населението. Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази", каза вицепремиерът, цитиран от БТА.

При откриването на реконструирания участък регионалният министър Росен Плевнелиев каза, че Пътната агенция ще изготви проект за укрепване на заблатените и заливаните зони край ЛОТ 4 от магистрала "Тракия". Плевнелиев подчерта, че той ще бъде обявен за изпълнение чрез обществена поръчка, а не на тъмно чрез сключване на анекси и директни договорки с изпълнителя. 

„Ако поръчката започне до месец, това няма да се отрази на срока за завършване на магистралата", допълни министърът. 

Сроковете за завършването на ЛОТ 2 и на ЛОТ 3 на "Тракия" са до юни 2012 г., а на ЛОТ 4 – до началото на септември същата година и те ще бъдат спазени. 

Край пътен възел "Петолъчката" бе положена първата копка на реконструкцията на Лот 8А по проект "Транзитни пътища V" с обща дължина 32,714 км. 

Предстои ремонт и усилване на  съществуващата асфалтова настилка, увеличаване на габаритите на пътя, реконструиране на две пътни кръстовища, както и ново отводняване, водостоци, предпазни огради, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца. Стойността на обекта е 5 702 382 евро без ДДС, като 65% от средствата са осигурени от Европейската инвестиционна банка, а останалите са от държавния бюджет.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.