Пропускане към основното съдържание

Калфин призова БСП: Обединете се зад мен

Ние трябва да се противопоставим на политиката на ГЕРБ за тотален натиск върху институциите, политика на агресия, конфронтация, на отричане на различното мислене, политика на даване на огромна власт в ръцете на един човек. Това заяви кандидатът за президент на БСП пред делегатите на 47-ия конгрес на партията.

Калфин изтъкна, че балансът и разделението на властите трябва да бъдат защитени и да се увеличат гаранциите, че никой не може да злоупотребява с лостовете на държавното управление.

Кандидат-президентът поиска подкрепа от цялата партия за предстоящите избори и призова останалите, които бяха номинирани да дадат пример за единство.
"Искам ние, не само конгресът, а партията, да застанем рамо до рамо на тези избори. Залогът е бъдещето на страната", обърна се Калфин към делегатите.
Той декларира пълната си ангажираност да участва във вота, за да спечели. По думите му залогът на тези избори е реабилитацията на  демократичните идеи, на социалните идеи и на бъдещето на страната.

Изборите ще бъдат тест не само за политиката на управляващите, но и за способността на опозицията да бъде реална алтернатива не само на думи, но и на дела, каза Ивайло Калфин.

Според него в страната вече има условия за протестен вот, а той няма да прелее в поредната агресивна политика.

"Алтернативата в България не е в агресията и кресливото поведение на партии като "Атака" и РЗС, а в спокойната и категорична позиция, аргументирана и добре защитена, опряла се на широк консенсус между партиите, които се числят към демократичния спектър, заяви Калфин.

Според него страната ни се нуждае от различен тип политика – на диалог, на алтернативите, на политическата отговорност и на гражданската подкрепа.

"Аз съм уверен, че именно  институцията на президента може да постави тези въпроси и да 
работи за национално съгласие по тях", добави Ивайло Калфин.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.