Пропускане към основното съдържание

СДС: Взривовете са атака срещу политическата система

Двата взрива от тази сутрин са атака срещу българската политическа система, която в момента е заплашена. Така лидерът на СДС Мартин Димитров коментира взривовете пред централата на РЗС и пред клуб на ДСБ от тази нощ.
Той допълни, че не е работа на политическите партии да изграждат спекулативни версии. Според него не е задача и на органите на реда да хвърлят в обществото разни хипотези.
Основната задача на МВР е в много кратки срокове да разкрие извършителите и да събере годни доказателства, каза Димитров.
Ако това разследване се провали, ще е допълнителен мотив за вот на недоверие към министър Цветан Цветанов, смята синият лидер.

Още по темата

На днешното заседание на Националния съвет на СДС е взето решение парламентарната група на Синята коалиция да гласува "за" вота на недоверие за провал в сектора на на вътрешната сигурност и обществения ред.
"Тази позиция не е емоционална, нито е взета прибързано. СДС свали своето доверие от министър Цветанов още преди 5 месеца и призова министър-председателя да го освободи от заеманите от него длъжности в правителството.
За съжаление причините, мотивирали това наше искане тогава, са дори по-актуални днес", се казва в декларация на партията. 
Лидерът на СДС заяви, че са били наясно още от самото начало, че вотът няма да мине. Целта е да бъдат посочени всички проблеми на системата за сигурност, обясни той.
„Гласувайки „за" вота, ние не гласуваме с БСП и ДПС, а срещу порочните практики, въведени точно от тяхното управление, с които Цветанов не пожела или не успя да се справи, а напротив – някои дори задълбочи“, подчерта Мартин Димитров.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.