Пропускане към основното съдържание

Половин България: Да строим "Белене"

Близо половината българи искат да довършим строителството на АЕЦ Белене. Това сочат данните от проучване на „Галъп“ през април.

48 на сто смятат, че строителството трябва да продължи. 15% от хората настояват проектът за втора атомна централа у нас да се замрази. 37% нямат отговор кое от двете решения е по-правилно.

Мнозинството българи обаче, или 63%, чистосърдечно признават, че не знаят какъв е отговорът на въпроса дали досегашните договорености между България и Русия са изгодни за страната ни.

25 на сто от анкетираните са на мнение, че договореностите не са изгодни за България, 12% са на обратното мнение.

Пикът на икономическата тревога у българите е преминал, но въпреки това негативните оценки и песимизмът остават на високи нива, коментира Първан Симеонов от "Галъп".

Още по темата

След като през март негативните оценки са достигнали върхови стойности, сега се наблюдава известно успокояване. 

34% от българите очакват материалното положение на семейството им да се влоши и през следващата една година. Преходния месец те са били 41 на сто. 
63 на сто от запитаните смятат, че България върви към по-лошо.

81% очакват в близките 2-3 месеца цените на основните стоки да растат. Те са с 5% по-малко от хората с такива очаквания през март.
Очакванията, че безработицата ще расте, също намаляват – 45% през април срещу 52% миналия месец.  

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.