Пропускане към основното съдържание

Георгиос Папандреу: Ще обявим реформите след Великден

Гърция ще обяви фискални реформи и планове за приватизавия след няколко седмици, заяви премиерът Георгиос Папандреу в петък, цитиран от "Ройтерс".

Очакваше се премиерът да представи обширен план за мерките, които ще спестят около 23 млн. евро и ще намалят дефицита до около 1% през 2015 г. от 10 на сто през 2010 г. По късно през деня и финансовото министерство трябваше да обяви подробности.

"Планът ще бъде развършен в идните няколко седмици и тогава ще бъде представен пред парламента", каза Папандреу. "Всички ние сме решение да променим страната си по всеки възможен начин", допълни той.

Според премиера подробностите по пакета от фискални мерки ще бъдат уточнени след Великден, 24 април. Реформите трябва да намалят държавните разходи до 44% от БВП до 2015 г., но Папандреу не уточни как точно ще бъде постигнато това и какви мерки ще бъдат предприети.

Според анализатори фактът, че гръцкият премиер не е могъл да назове конкретни реформи, може да навреди на страната.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.