Пропускане към основното съдържание

26-годишен си купи "Кремиковци" за 316 млн. лева

Младеж на 26 години извади 316 милиона и купи част от „Кремиковци“. Лъчезар Варнаджиев е новият собственик на обособена част от фалиралия металургичен комбинат. 
Той придоби имуществото чрез фирмата си „Елтрейд къмпани“ ЕООД, която е регистрирана на 8 март 2011 г. в София, сочи справка на Dnes.bg в Търговския регистър.
Адресната регистрация на фирмата е на столичната улица „Перник“ 120. Компанията беше единствената, която депозира документи за участие в явния търг за продажба на предзаводската и производствената площадка на металургичния комбинат "Кремиковци" заедно с активите, свързани с производствената дейност на
комбината, намиращи се на територията им, съобщи синдикът на дружеството Цветан Банков.
Проверка на Dnes.bg показа, че допреди половин година Лъчезар Валериев Варнаджиев е бил най-обикновен строителен инженер в компанията "Лупо инженеринг" ЕООД.
Бившият му шеф Стефан Цанев беше искрено изненадан от факта, че Варнаджиев е новият собственик на металургичния комбинат.
"Това е изненада за мен. Възможно е да става въпрос за друг Лъчезар Варнаджиев", не скри учудването си Цонев.
Бившите колеги на Лъчезар от "Лупо инженеринг" разказаха, че „доколкото знаят, в момента Лъчо е служител на фирма „Надин“.
Фирма „Надин“ се занимава с преработка на черни и цветни метали. От централата й съобщиха, че Лъчезар Варнаджиев днес е „твърде зает“.
Новият собственик на „Кремиковци“ ще влезе във владение, след като плати сумата в срок и когато Софийският градски съд излезе с постановление за възлагане.
Тогава собствеността върху обособената част се прехвърля на "Елтерейд къмпани".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.