Пропускане към основното съдържание

Мубарак получи инфаркт по време на разпит

Бившият президент на Египет Хосни Мубарак е постъпил в болница, след като е получил инфаркт.

Мубарак е настанен вклиника в Шарм ел Шейх, след като се почувствал зле по време на разпит от прокурори, разследващи го за присвояване на държавни средства и за убийствата на стотици души по време на протестите в страната.
Директорът на болницата каза, че състоянието на бившия президент е "почти стабилно", съобщи Би Би Си.
Той е в достатъчно добро здравословно състояние, за да отговаря на въпроси, съобщи по-късно телевизия Ал Арабия, цитирана от Ройтерс.

82-годишният Мубарак бе принуден да се оттегли от властта през февруари след 18-дневни бунтове срещу управлението му.

Оттогава той не се изявява публично и живее в курорта Шарм ел Шейх на брега на Червено море. В края на президентството си Мубарак страдаше от различни заболявания и претърпя операция на жлъчката.

Същевременно египетските власти задържаха синовете на бившия държавен глава, за да ги разследват за корупция и съучастие в убийството на демонстранти, съобщи Асошиейтед прес.

Аля и Гамал Мубарак ще бъдат задържани под стража в Кайро за 15 дни докато се разследват обвиненията срещу тях, съобщи началник на силите за сигурност в Южен Синай.
Смята се, че Мубарак е готвел по-малкия си син Гамал за свой приемник на президентския пост.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.