Пропускане към основното съдържание

Кунева още мисли, не търси подкрепа от партии

"Ако тръгна в посока, свързана с президентски избори, няма да бъда партиен кандидат".
Така първият български еврокомисар Меглена Кунева коментира в Русе евентуалното си участие в президентския вот. Тя обаче заяви, че все още не е взела своето решение.
"Не търся подкрепа от партии и не се срещам с техните лидери", отсече още Кунева.
Темата досега за нея е била присъединяването на България към ЕС, а желанието й в момента е първо да стане ясно какво се очаква от всяка институция в страната ни.
"Трябва да знаем какво искаме за 10-15 години напред. Не можем да продължаваме да живеем в кратък хоризонт", уточни Кунева и допълни, че европейски теми в България се дискутират много малко.
Меглена Кунева е най-често спряганото име за участие в президентските избори. НДСВ категорично я подкрепят и очакват решението й по възможност до 20 април, когато жълтите ще проведат политически съвет, на което ще се обсъжда предстоящият вот.
От БСП пък се разделиха "за" и "против" подкрепа на евентуална нейна кандидатура. Лидерът на БСП Сергей Станишев обаче е категоричен, че моделът на тройната коалиция няма да е печеливш за изборите.

Още по темата

Според последно социологическо проучване на "Галъп" Кунева има завиден рейтинг от 37%, като се нарежда след Борисов, Росен Плевнелиев и Георги Първанов, които са с около 39% подкрепа.
От "Галъп" са изправили хипотетично на втори тур на президентските избори Меглена Кунева съответно срещу премиера Борисов, вицепремиера Цветан Цветанов и регионалния министър Росен Плевнелиев.
Според резултатите Кунева ще загуби срещу Борисов – 27 срещу 33% за премиера. Дамата обаче би получила повече гласове срещу Цветанов и Плевнелиев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.