Пропускане към основното съдържание

МВР шефът бесен на съдиите: Къде ви е моралът?

Престъпниците у нас се чувстват като в оазис на правораздаването. Не може да търсим ефективност в борбата с престъпността, когато няма ефективно правораздаване.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод някои съдебни решения.

Вицепремиерът коментира конкретно делата срещу бизнесмена Христо Ковачки и освободения от ареста мъж от Смолян, обвинен, че изнасилил дъщеря си.
Според МВР шефа подобни решения на съда показват на обществеността, че престъпленията са безнаказани и влияят негативно върху подрастващите.
По този повод той отново потвърди, че критиките на американския посланик Джеймс Уорлик към съда са основателни.
„Виждате, че за 16 милиона имаме присъда три години условно с пет години изпитателен срок. Представете си каква е мотивацията за всеки един български гражданин, който започне да мисли за схемите за ДДС измамите, които може да ги прилага и да се измъкне с една условна присъда“, възмути се министърът по повод решението на съда за бизнесмена Христо Ковачки.

Още по темата

„Как можем да си обясним и вчерашното решение за бащата, който е изнасилил дъщеря си? Бил я изнасилил само два пъти, когато е бил пиян. Какъв е моралът на този съдия, който го пуска този хубавец да се прибере вкъщи“, скочи още МВР шефът. 
Той изрази надежда престъпната група „Наглите“ да не се размине само с условна присъда.
„Парите на данъкоплатеца отиват напразно за всички тези, които работим за предотвратяване на тази престъпност и ние полагаме неимоверно много усилия, въпреки съпротивата, която има от някои, за да не се случва това, което обществото очаква“, оплака се министърът.
Помолен да коментира критиките на Уорлик за работата на ръководеното от него министерство, Цветанов заяви, че и системата на МВР има своите слабости, но те не били отричани и се работи по отстраняването им.
В скандалното си изказване американският посланик заяви, че България се нуждае от по-ефективно МВР.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.