Пропускане към основното съдържание

От лятото нови реклами в София

До два месеца и половина ще е приключил конкурсът за рекламните елементи, които фирмите поставят на общински терени вСофия. Това каза Елен Герджиков - вносител на предложението, което беше прието на заседание на Столичния общински съвет(СОС). Провеждането на конкурса беше отложено в началото на годината заради неясноти в конкурсната документация. Това забави разрешаването на казуса с незаконната реклама в столицата. В това време фирмите с изтекли договори, които имат разположени билбордове или преместваеми рекламни елементи, плащат обезщетение на общината.
Ето какво каза още Елен Герджиков: „Целта на промените е максимално да се ограничи възможността за жаленето след това на този конкурс и спирането му заради жалене в съда. Стана ясно вече на всички, че интересът е много голям от много фирми. Когато го стартирахме предишни пъти, имахме близо 30 участници, купили конкурсни документи за всеки от двата пакета. Едното от нещата беше разширяване на правото на участие, което беше препоръка на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), защото в първия вариант на конкурсната документация имаше изискване да са български фирми, а това е дискриминационно условие и съвсем естествено трябва да се допускат и чуждестранни участници. Това е целта - да се увеличи приходът, като в същото време втората задача на конкурса е да се намали броят на рекламните съоръжения и с това да се подобри визията на града, защото са прекалено много. Намаляването се отнася за гранична зона по цялото протежение на бул. „Евлоги Георгиев", от Театър София до НДК, и реално тези 36 билборда са в зелена площ. Конкурсът залага минимални цени, които са 4,6 млн. лева годишни приходи от двата пакета. Те могат да бъдат два или три пъти по-големи в крайния резултат. Началните цени идват от доклад на независим оценител".

Източник dariknews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.