Пропускане към основното съдържание

Топлофикация няма да спира топлото в София, засега

Въпреки повишението на външните температури, все още не са настъпили необходимите условия за общо спиране на отоплението в столицата, съобщиха от "Топлофикация София".
Според дружеството общото спиране може да започне, ако са изпълнени следните условия:
– дългосрочна прогноза за трайно затопляне;
– три последователни дни със средноденонощна температура над плюс 12 градуса.
Метеорологичната прогноза, която била предоставена на дружеството от БАН, предвиждала понижение на температурите в последните дни на м. март.
"Тази прогноза не дава основание да се започне окончателното спиране на отоплението в столицата", твърдят от Топлофикация.
Монополистът обаче напомня на своите клиенти, че те имат възможност да поискат спиране на отоплението в отделна сграда. За целта е необходимо да има решение на общото събрание на етажната собственост. Заявките ще се изпълняват в рамките на един работен ден.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.