Пропускане към основното съдържание

Проверка: Няма опасност за депутатите

Няма опасност за живеещите депутати в блок в кв. "Мотописта", показали три технически проверки, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание /НС/. 

Проверките са извършени след публикации в медиите през февруари. Носещата конструкция на блока е в отлично състояние и няма опасност за живеещите в него, посочват от НС. 

Според становището на Университета по "Архитектура, строителство и геодезия" в блока има пукнатини, но те са предимно по ограждащите и вътрешни преградни стени, не засягат основната носеща конструкция на сградата и не застрашават живота на хората в нея. 

Пукнатините трябва да се отстранят при извършването на ремонт в засегнатите участъци, се посочва в техническото становище на университета.
Проверки са извършили и главният изпълнител на жилищния блок „Главболгарстрой” АД, както и проектантът „БЕСТ – ХГ” ООД. Те също са констатирали, че няма пукнатини, деформации, неравномерно слягане и потъване на основи или други признаци, показващи повреда в носещата способност на стоманобетонната конструкция на сградата или на отделни конструктивни елементи и няма опасност за целостта и сигурността й.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.