Пропускане към основното съдържание

Новите калинки прогониха шефовете на ДФ "Земеделие"

След поредицата от скандали в земеделието цялото ръководство на фонд "Земеделие" е сменено, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
Новият изпълнителен директор е Румен Порожанов, който до момента беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков.
След избора му той е предложил нови заместници, с които да работи в екип.
Това са Свилен Костов, който досега беше началник на отдел "Директни плащания" в ДФЗ. Той поема ресора на досегашния зам.-директор Мюхеттин Караоглан.
Другият нов зам.-директор е Иван Капитанов, който идва от Министерството на финансите, където до момента е бил шеф на Дирекция "Финанси на реалния сектор". Той поема мястото на Ангел Кинанов.
Третият нов зам.-директор е Свилен Колев, който работи в ДФЗ от 2000 г. и е минал през всички нива, като е участвал в създаването на Агенция САПАРД и е бил началник на отдел "Пазарни механизми".
Той поема ресора Програма за развитие на селските райони. Постът на Драгомир Господинов, който оглавяваше техническия инспекторат, се закрива, а техническият инспекторат се преобразува в отдел към директните плащания.
Държавен фон „Земеделие“ се тресе от скандали, след като гръмна сагата с бившия му шеф Калина Илиева. Първоначално тя криеше бременността си и представяше фалшиви болнични листове, след което се оказа, че дипломата й е фалшива.
След изгонването й поста пое Светослав Симеонов. Периодично обаче от опозицията алармираха за други „калинки“ в земеделието и за лобистки скандали.
Последният гръмна от СДС, които представиха писмо, писано от Симеонов, когато е бил зам.-директор на фонда, в което той се жалва, че му е оказван натиск.
"Многократно съм получавал обаждания от кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проекти на тези, както и на други консултантски фирми, като голяма част от тези проекти са били с проблеми и неотговарящи на правилата на програмата", пише досегашният шеф на фонда в писмото с дата 25 юни 2010 г.
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обаче заяви, че това писмо било фалшиво. Само ден по-късно скандалът в земеделието доби нови размери, след като цялото ръководство беше сменено.
Земеделският министър дава извънредна пресконференция.
Очаквайте подробности!

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.