Пропускане към основното съдържание

50% повече визи издали в посолството ни в Москва

С  50% се е повишил броят на издадените визи за тази година в българското посолство в Москва, съобщиха от  Министерството на външните работи.
Според информацията оттам консулската служба към посолството ни в Москва очаква летният сезон да е особено натоварен и да  започне много по-рано от обичайното - в края на април и началото на май.
По данни на консулската служба към посолството ни в Москва  настоящата година се очертава като най-силната от момента на въвеждане на визов режим за руските граждани.
За втора поредна година службата отчита сериозен ръст при  издаването на визи, като само от януари насам броят им е 20 938. Повишението е с почти 50 процента спрямо същия период на  изминалата година и почти два пъти спрямо периода за 2009 г. 
Ръст е регистриран и в сектор "Заверки и легализации",  където записванията са 3183, срещу 1933 през миналата година.  Поради интензивния прием на граждани е разкрито още едно гише за  заверки и легализации.
Като допълнителна мярка за обслужването на всички руски и български граждани с 1 час е увеличено и приемното време.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.