Пропускане към основното съдържание

Миро да врътне един GSM на Калина, зоват от СДС

„Бих попитал дали има писмо до Калина Илиева, защо не й завъртите един телефон?”
Така лидерът на СДС Мартин Димитров отговори задочно на министър Мирослав Найденов по повод поредния скандал в земеделието.
СДС разпространиха докладна от директора на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов, в качеството му на зам.-шеф на фонда по времето, когато той се ръководеше от Калина Илиева, в която той съобщава за натиск от министъра за осигуряване на предимство на проекти, които са на определени консултантски фирми.
Мирослав Найденов обаче твърди, че документът бил фалшив.
„Скандалът е грандиозен и при него не може да се избяга от отговорност“, разлюти се Мартин Димитров. Според него управляващите се опитват да замажат положението.
„Ако Калина Илиева признае, че е получавала тези документи, то въпросът е приключен”, коментира лидерът на СДС.
„Това са копия от официални документи, не са някакви компромати, не са някакви записи, каквито имаше в държавата. Това са копия от официални документи. Те трябва да отидат в прокуратурата и тя да ги анализира и разгледа“, призова още той.
Заради скандала СДС иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и шефа на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.