Пропускане към основното съдържание

Самолетът на Медведев – Ту-214ПУ се счупи

Официалният самолет на президента на Русия Дмитрий Медведев Ту-214ПУ в момента е непригоден за експлоатация.
Лайнерът е изпратен в авиозавода за преглед, за да бъде установена причината за възникналите проблеми, съобщи за Интерфакс източник от Кремъл.
Той уточни, че е неизправна стойката на шасито на самолета. Източникът допълни, че „ако така продължава, президентът на една велика страна няма да има с какво да лети“. 
На разпореждане на руския държавен глава остава реактивният самолет бизнес класа „Фалкон“, който беше купен, тъй като много от руските летища не са подходящи за приземяване на основния президентски самолет.
За проблемите с качеството на новите руски самолети Медведев говори на 1 април на заседание на Съвета по сигурността. Той се оплака, че се е убедил в ниското качество на руската авиационна електроника от личен опит, предаде РИА Новости.
Ту-214ПУ, който струва 50 милиона долара, е на разпореждане на президентската администрация от есента на 2010 г., пише Lenta.ru.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.