Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ сам-саминка, но пък силна

През четирите години от своето съществуване ГЕРБ доказа, че е солиден, отговорен и успешен политически проект.
Това каза в декларация от името на Парламентарната група председателят й Красимир Велчев.
За това време безспорно успяхме в нещо, което бяхме заложили от самото начало – да заслужим с откритост и отговорност доверието на хората. Затова днес, след две години управление, ГЕРБ е партия, която има най-широка обществена подкрепа.
Декларацията:

По волята на избирателите ние нямаме сигурно парламентарно мнозинство, но и в живота няма сигурни гаранции за успех.

Ние получихме доверието на 1,670 млн. български избиратели, които поискаха да имат самочувствие, да живеят и успяват, да бъдат управлявани като европейци. Без да допускаме компромиси в името на политическа стабилност и партиен комфорт.

Днес обаче, след две трудни години, в етап на световна финансова криза, без гарантирано мнозинство, с лъжливи и лицемерни политически атаки от всички партии, с компроматни похвати, от страна на засегнати икономически интереси.

ГЕРБ е сама, сама но по-силна. По-силна, защото не предаде доверието на избирателите си и не изтъргува гласовете им въпреки политическите оферти, които получавахме.

Всичко това няма да ни разколебае да отстояваме нашите принципи на управление, завърши словото си Красимир Велчев.
Накрая той се обърна към опонентите на ГЕРБ и отляво, и отдясно с призива: "Опитайте се да бъдете по-честен и по-отговорен наш коректив!"
По думите му ГЕРБ заявяват, че ще продължат да работят, без да допускат компромиси в името на политическата стабилност и партиен комфорт.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.