Пропускане към основното съдържание

Христина Христова: Контрол на цените не е възможен

Вече повече от година НДСВ се опитва да привлече вниманието на правителството върху икономиката, защото икономическата криза в България прерасна в социална. Тя отиде на дълбоко и засяга социалния статус на хората. Това каза пред БНР председателят на НДСВ Христина Христова.
С по-умело управление на паричните потоци, парите на данъкоплатците и с условията за правене на бизнес и икономика можеда се избегнат тежки последици, смята Христова. Това обаче не е направено и наблюдаваме вдигане на цените, силен спад на доходите, а икономиката се задъхва.
Частните фирми са в големи затруднения, тъй като държавата дължи от година и половина няколкостотин милиона на бизнеса, на много места хората минаха на половин работен ден, пенсиите не се осъвремениха, изброй лидерът на НДСВ. През месец февруари с 52% се е вдигнала цената на олиото, даде пример Христова.
Очевидно ситуацията е много тежка. Тя обаче е на мнение, че слагането на таван на цените няма да реши проблема. В ситуация на свободна пазарна икономика контрол на цените не е възможно, добави тя. Христова обаче не може да се съгласи и с позицията на колегите си от БСП, които по думите й казват, "дайте да вдигаме доходите и заплатите като раздадем от държавата". Необходими са по-добри икономически политики и да се следват принципите на социална справедливост, смята председателят на НДСВ. Най-важното според нея е да се води битка с контрабандата, която отнема от хората.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.