Пропускане към основното съдържание

Верните на Кадафи напредват към Бенгази?

Либийската държавна телевизия съобщи, че правителствените сили са установили пълен контрол над градовете Зауия, Мисурата, Тобрук и Рас Лануф, съобщи Ройтерс. Пак според държавната телевизия правителствените части, лоялни на Муамар Кадафи, се насочват към Бенгази.
Позовавайки се на собствени източници, АФП предаде, че Рас Лануф остава под контрола на противниците на режима на Муамар Кадафи.
Постъпващата от Либия информация за обстановката в страната е разпокъсана и не позволява да се създаде точна представа, посочват агенциите.
Интензивен и продължителен картечен огън избухна в либийската столица Триполи преди зазоряване, съобщи Ройтерс, като се позова на очевидци.
Не е ясно кой е стрелял и каква е причината за стрелбата, която започна около 5:45 часа местно време.
Центърът на Триполи беше огласен от изстрели от автоматични оръжия, някои с голям калибър, както и от възгласи в подкрепа на лидера Муамар Кадафи, подсвирквания и какафония от клаксони от профучаващите по улиците автомобили.
Правителственият говорител Муса Ибрахим отрече в столицата да се водят боеве.
"Уверявам ви, уверявам ви, уверявам ви, уверявам ви, в Триполи не се водят никакви сражения. Всичко е наред. Триполи е 100 процента под контрол. Това, което чувате, са празнични фойерверки. Хората са излезли по улиците и танцуват на площада", добави той, но предупредил журналист от телевизия "Ал Джазира":
"Бих посъветвал да не ходите там заради собствената ви безопасност".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.