Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ минира бюджета, скастри ги Командира

Лидерът на ДСБ Иван Костов скастри управляващите за Бюджет 2012, който по думите му вдига данъците, акцизите и ДДС.



"Не е вярно това, което настояват от ГЕРБ да се казва, че не се вдигат данъците. Кажете го това, че не се вдигат данъците, на собствениците на малки фирми и на средни предприятия, на които осигурителните прагове бяха повишени.

Основната грешка на правителството е, че вместо да се облекчат фирмите, за да им се помогне да излязат от кризата, върху фирмите се стоварва нова тежест. Освен това се вдигат акцизите. Не е вярно, че не се вдигат данъците. И се пипа и ДДС", категоричен бе той пред bTV.

Той подчерта още, че в бюджета за догодина няма антикризисни мерки, напротив, има прокризисни мерки.

"Най-голямата прокризисна мярка, която може да взриви и да минира целия този бюджет, е скрита в един въпрос – Защо правителството иска да увеличи държавния дълг с 4,5 милиарда", попита тъмносиният лидер и продължи:

"Това е дилемата на този бюджет, което ме накара да задам въпроса каква маневра предприема българското правителство? Това е все едно да увеличиш дълга с 4,5 милиарда и да го изхвърлиш извън България, да го изнесеш навън. Тоест всичките тези пари, вместо да влязат в българската икономика и да се завъртят в бързовъзвръщащи се икономически дейности, те ще отидат за някакъв голям инвестиционен проект и ще напуснат страната. Ето това не бива да се прави по време на криза", каза още Иван Костов.

Командира отсече, че ДСБ няма да подкрепи бюджета, но с различни аргументи от тези на БСП и ДПС, защото "ние казахме три пъти не и на трите обсъждани бюджета досега".

Въпреки противоречията между него и лидера на СДС Костов обяви, че Синята коалиция е политически факт, който ще съществува в парламента.

На въпрос как ще отговори на репликата на Бойко Борисов, че е комунист, лидерът на ДСБ отвърна:

"И това го казва човек, който... знам как продължава цитатът. Човек, който по онова време, на което той се позовава, е напуснал пожарната, защото тя е била деполитизирана, тоест е трябвало да излезе от комунистическата партия и е отишъл да охранява Тодор Живков, когото след години, когато се оказа на власт, го реабилитира. Не мога да приема такова нещо от човек като него. Щом се възстановява Тодор Живков, щом се възстановяват и се създава носталгия към комунистическите символи и ритуали, това е реванш на комунизма в България и той сега, в момента, се случва през ГЕРБ", завърши Иван Костов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.