Пропускане към основното съдържание

Фандъкова хваща метлата

Половината районни кметове в София ще бъдат сменени, закани се кметът на София Йорданка Фандъкова.


Източник Позицията на зам.-кмет по сигурността в Столична община ще бъде съкратена. Това каза спечелилата изборите Фандъкова в предаването на БНР „Неделя 150”. „Аз имам много добър екип до този момент – това са предимно млади хора. Те ще запазят своите позиции. Благодарна съм на Мария Бояджийска, зам.-кметовете по транспорта, по социални дейности и здравеопазване”, каза Йорданка Фандъкова.
Ресорът по образование и култура в Столична община ще бъде запазен, но няма да бъде назначаван зам.-кмет. Позицията на зам.-кмет по сигурността обаче ще бъде съкратена, защото може да се съчетава с други функции. Трябва чувствително съкращаване на разходите и оптимизация на разходите, поясни Фандъкова.
За Дончо Барбалов, който ще е новият зам.-кмет с ресор финансовата политика на Столичната община, Фандъкова каза, че разчита да не му е нужно време за навлизане в работата, тъй като е работил в Световната банка.
Във вторник ще стане ясно предложението за председател на СОС, каза Фандъкова. Тя уточни, че ще запази 12 от досегашните районни кметове, а 12 от районите ще са с нови кметове. Номинацията ще бъде направена от районните структури. До следващата седмица ще бъде напълно готов списъкът с имената. Така че на втората сесия на СОС ще бъдат гласувани и кандидатите за районни кметове. „Аз ще искам от районите кметове много строга финансова дисциплина”, уточни Фандъкова. Тя акцентира върху опазването на общинската собственост като важен приоритет.
250 000 софиянци са подкрепили кандидатът на ГЕРБ на изборите. Това са хора от всякаква възраст и различни професии, които не са само симпатизанти на ГЕРБ, каза Фандъкова. По думите й тя е получила подкрепата от хората с десни убеждения. „Софиянци категорично подкрепиха работата ми през последните години”, каза тя. Три партии обжалват изборите в София. По този повод Фандъкова заяви, че тези избори са били наистина трудни. „За първи път – избори 2 в 1, с доста опашки. Имаше проблеми и с организацията, но все пак жалби винаги се подават. При предишния ми избори РЗС даде жалба и съдът взе решение няколко дни преди изтичането на моя мандат. Съдът ще реши дали има нарушение или не. В София разликата е доста голяма и едва ли ще повлияе на изборните резултати”, каза тя.
Мнозинството общински съветници в СОС е на ГЕРБ, както в предишния съвет. „Разчитам не само на колегите от ГЕРБ, но и на всички общински съветници, получили гласове за работата в София. В ситуацията на криза, която не отминава, а се задълбочава, няма да е лесно. В момента подготвяме проекта за бюджет, ще имат строга финансова дисциплина”, допълни Фандъкова.

actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.