Пропускане към основното съдържание

На 11.11.11 в 11 ч. 11 мин. 11 сек. - съвършено огледално

Дата като днешната се появява само по един път на 100 години в календара. На 11 ноември 2011 година в 11 часа 11 минути и 11 секунди ще сме свидетели на най-съвършения палиндром. Календарният ден 11.11.11 и часът 11.11.11 могат да се прочетат в едната и в другата посока, без да променят смисъла си.



Хората още от древността са вярвали в силата на цифрите и числата. Съществува и учение за тях - нумерологията, наричана още "алгебра на съдбата". В нея числата се делят на "щастливи" и "нещастни".

От гледна точка на нумерологията двете единици в числото 11 са могъща комбинация. Двойката единици представлява баланс на духовното и материалното. 11 се отнася и към т.нар. господстващи числа, когато връзката с Вселената е много по-силна. по-обикновени" дни от годината, техният брой рядко надвишава една дузина, пише в. "Дейли мейл".

Брачната истерия ще бъде много по-силно изразена и в Индия, където хиляди двойки ще се врекат във вечна вярност. Местните гурута предрекоха, че 11.11.11 ще е едно прекрасно съчетание за един още по-прекрасен брак.

Специалната дата ще бъде отбелязана и с излизането на нарочен апокалиптичен филм с едноименното заглавие – "11-11-11".

Датата 11 ноември има и свои исторически конотации. Примирието в Първата световна война беше подписано в 11 часа на 11 ноември 1918 година, припомня БТА.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.